Home 112 Politie vindt (nep)vuurwapens tussen struiken in woonwijk

Politie vindt (nep)vuurwapens tussen struiken in woonwijk

0
Politie vindt (nep)vuurwapens tussen struiken in woonwijk
Politie vindt (nep)vuurwapens tussen struiken in woonwijk - Foto: Politie Zaanstreek

ZAANDIJK – Maandagmiddag heeft de politie per toeval 2 (nep)vuurwapens aangetroffen. Deze bevonden zich in een plastic zak en lag tussen de struiken in een woonwijk. Tijdens het onderzoek bleek één van de wapens geladen te zijn, zo meldt wijkagent Michiel van Kessel op Twitter. Het ging hierbij om luchtdrukwapens die met een CO2 patroon worden aangedreven en loden kogeltjes kunnen schieten. De wapens zijn op last van de Officier van Justitie direct vernietigd.

Nepvuurwapens

Nepwapens die op echte vuurwapens lijken zijn verboden en levensgevaarlijk. Mensen kunnen zich er bedreigd door voelen en de politie waarschuwen. Agenten zien ook het verschil niet en nemen het zekere voor het onzekere. Zij benaderen de verdachte met een getrokken vuurwapen en als deze, misschien uit angst of paniek, iets onverwachts doet, kan de politie een schot lossen.

Wanneer je met een nepvuurwapen rondloopt dat geschikt is om iemand mee te bedreigen, dan is dat een misdrijf. Het (nep)wapen wordt in beslag genomen en je kunt een strafblad, een geldboete (die kan oplopen tot meer dan € 20.000,-) of een (maandenlange) gevangenisstraf krijgen. Wanneer je met een goedgekeurd speelgoedwapen voor een dreigende situatie zorgt, dan is dat een overtreding. De straf die hierop staat is ook hoog, de boete loopt in de duizenden euro’s.

Bron: vraaghetdepolitie.nl

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!