Home Luchtfoto's Luchtfoto: Sloop Meelfabriek Meneba Wormerveer

Luchtfoto: Sloop Meelfabriek Meneba Wormerveer

0
Luchtfoto: Sloop Meelfabriek Meneba Wormerveer
Foto: Pascal Fielmich

WORMERVEER – De sloop van de voormalige meelfabriek Meneba Wormerveer (voorheen Wessanen) is in volle gang. Het oude industrieterrein maakt plaats voor het Zaankwartier. Een wijk waar 680 woningen worden gecombineerd met onder andere winkels en horeca. Een deel van de bestaande gebouwen wordt ‘hergebruikt’. De gemetselde gebouwen van de oude Meneba-fabriek blijven bestaan, net als de silo (Amerika). Deze krijgen een nieuwe bestemming.

Van de oude fabrieksgebouwen blijven ook de Oude Vlijt (1898) en Nieuwe Vlijt (1911) overeind staan, inclusief de ketelhuizen, machinekamers en bruggen die de gebouwen verbinden. Het Zaankwartier moet het toonbeeld worden van oud en nieuw. Gezien vanaf de Herman Gorterstraat richting Noorddijk.