Home Zaanstad Assendelft Opening watertappunt Westpark Saendelft

Opening watertappunt Westpark Saendelft

0
Opening watertappunt Westpark Saendelft
Opening watertappunt Westpark Saendelft - Foto: Pascal Fielmich

ASSENDELFT – Vrijdagmiddag vond de officiële opening van het watertappunt bij Westpark Saendelft plaats. Het watertappunt is een drinkwatervoorziening in de openbare ruimte waar je onderweg je zelf meegebrachte bidon of waterfles kunt vullen of even de dorst kunt lessen tijdens het sporten. Het tappunt kan het gehele jaar door gebruikt worden en is strategisch geplaatst langs het Cultuurpad tussen Westpark Saendelft en De Kaaik (Basisscholen De Meander en Oceaan).

Initiatiefnemer Samed Cebeci verrichte de officiële opening van het watertappunt. Samed voetbalt en sport bijna elke dag met een groep vrienden op Parkflow in Westpark Saendelft. Ook ziet hij vaak bootcampers, basketballers, hardlopers en mensen wandelend langs komen. Tot nu toe ging hij vaak naar een winkel in het naastgelegen winkelcentrum om drinken te halen, maar dit kost veel geld en is vaak ongezond. Zo kwam hij op het idee voor de aanleg van een watertappunt.

Twee jaar geleden stapte hij met het idee voor een watertappunt bij het sportveld naar Lucas Barendrecht van het Straathoekwerk en Caroline Admiraal en Manon Kaatee van het Wijkteam Assendelft Westzaan. Samen met Lucas bezocht hij basisschool De Meander om te vragen waar de leidingen liggen en om toestemming te vragen om het watertappunt daar te plaatsen. De directeur vond het een goed idee, omdat de kinderen van de school er ook gebruik van kunnen maken. Vervolgens werd het idee voorgelegd aan de gemeente Zaanstad, ook zij vonden het een goed idee, maar hadden er destijds geen geld voor. Uiteindelijk is het toch gelukt, onder andere door sponsoring, om de financiering voor het ‘Join the Pipe’ watertappunt rond te krijgen.

Jongeren genoten direct na de opening van het frisse water tijdens de zomeractiviteiten, georganiseerd door Wijkteam Assendelft Westzaan. In het park werd een voetbaltoernooi georganiseerd, kon je sumoworstelen, je laten schminken of met de voetjes van de vloer op een springkussen.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!