Handhaving inrijverbod Kerkstraat en De Haal

OOSTZAAN – Sinds maart 2019 is, om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Oostzaan te verbeteren, het inrijverbod voor de Kerkstraat uitgebreid met de avondspits. En geldt op De Haal tijdens de avondspits een inrijverbod in de richting van Purmerend.

Het inrijverbod geldt voor motorvoertuigen op meer dan 2 wielen. Uitzondering op deze regel zijn brom- en scootmobielen, ondanks dat deze meer dan 2 wielen hebben geldt hiervoor geen inrijverbod, omdat er geen alternatieve route mogelijk is.

Het inrijverbod is van toepassing op de volgende dagen en tijden:

  • Kerkstraat: Op maandag t/m vrijdag tussen 07:00 – 09:00 uur is het niet toegestaan de Kerkstraat in te rijden richting het centrum.
  • Kerkstraat: Op maandag t/m vrijdag tussen 16:00 – 19:00 uur is het niet toegestaan via de Kerkstraat naar Zaandam te rijden.
  • De Haal: Op maandag t/m vrijdag tussen 16:00 – 19:00 uur is het niet toegestaan via De Haal naar Purmerend te rijden.

†Vanaf nu wordt er met een camerasysteem gecontroleerd of iemand met zijn motorvoertuig tijdens het inrijverbod over de route rijdt. Alle kentekens worden automatisch gescand en de bestuurders krijgen direct een boete van 95 euro (exclusief administratiekosten) thuisgestuurd.

Bron: Gemeente Oostzaan

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Handhaving inrijverbod Kerkstraat en De Haal – Foto: Sam de Joode