Home 112 Pandsluitingen als gevolg van drugsvondsten in Zaandam

Pandsluitingen als gevolg van drugsvondsten in Zaandam

0
Pandsluitingen als gevolg van drugsvondsten in Zaandam
Foto: Gemeente Zaanstad

ZAANDAM – De afgelopen weken zijn twee panden gesloten als gevolg van de vondst van onder andere drugs. Op 9 oktober werd een woning aan de H. Gerardstraat gesloten voor de duur van drie maanden. Op 13 oktober werd een pand aan het Letterhout in Zaandam gesloten voor de duur van drie maanden. Daarnaast heeft de burgemeester van Zaanstad besloten om de lengte van de sluiting van een pand aan de Braspenning aan te passen van 12 naar 6 maanden.

H. Gerardstraat

De Landelijke Recherche heeft naar aanleiding van informatie over internationale handel in amfetamine meerdere panden in Nederland doorzocht, waaronder een op de H. Gerhardstraat in Zaandam. Naar aanleiding van een onderzoek gevolgd door een doorzoeking in deze woning zijn 7,13 gram MDMA en 20,08 gram cocaïne aangetroffen. De woning is voor de duur van 3 maanden gesloten.

Letterhout

Eerder dit jaar is een woning aan de Letterhout doorzicht waar onder andere cocaïne is gevonden. Daarnaast is ook BMK gevonden, een grondstof voornamelijk voor het maken van amfetamine. In totaal ging het om een kleine anderhalve kilogram drugs. Daarnaast werd nog een geldbedrag van 14.960 euro aangetroffen. De woning is voor de duur van 3 maanden gesloten.

Braspenning

Eerder dit jaar werd een pand aan de Braspenning in Zaandam gesloten voor een jaar. Na sluiting tekende de eigenaar bezwaar aan tegen de sluiting. Bij de behandeling daarvan door de externe hoor- en adviescommissie legde hij stukken over. Deze stukken vormden aanleiding voor de burgemeester van Zaanstad om een aanvullend besluit te nemen en de sluitingsduur aan te passen naar een half jaar. De verzegeling gaat er nu per vandaag, 20 oktober 2020 vanaf.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!