Home Zaanstad Assendelft Opstarten grote ketel biomassacentrale Pascalstraat

Opstarten grote ketel biomassacentrale Pascalstraat

0
Opstarten grote ketel biomassacentrale Pascalstraat
Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Vandaag zal Bio Forte in de namiddag de grote ketel van de biomassacentrale aan de Pascalstraat opstarten voor een laatste emissiemeting.

De meting van de stoffen die de centrale uitstoot is verplicht en moet voor 31 oktober 2020 worden uitgevoerd. Zonder een goed meetresultaat kan de centrale niet in werking worden gesteld. Bij het opstarten kan er in het begin kortstondig, maximaal een uur, rook- en geuroverlast ontstaan. Tijdens de opstartfase is niet te voorkomen dat de emissienormen tijdelijk worden overschreden. Er wordt zoveel mogelijk rekening met de omstandigheden, zoals het weer en de schooltijden, om de geur- en rookoverlast in de omgeving te beperken. Een inspecteur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied zal het opstarten nauwlettend volgen.

Overlast kan worden gemeld via het klachtenformulier op de website van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG).

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!