Vuurwerkverbod in alle Zaanse parken

Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTAD – Het is vanaf dit jaar definitief verboden om vuurwerk af te steken in alle Zaanse parken en op de Zaanse Schans. Ook voor evenementen op deze plekken, geldt dit verbod. Deze maatregel gaat direct in. Vorig jaar gold dit verbod al in alle Zaanse parken op 31 december tussen 18:00 en 1 januari 02:00 uur. Nu geldt deze maatregel voor het hele jaar. Met dit besluit gaat de burgemeester mee met de wens van de gemeenteraad. Deze maatregel ligt ook in de lijn van de Rijksoverheid. Die heeft besloten dat vanaf 1 januari 2021 in Nederland geen knal- en sierwerk meer verkocht mag worden. In de APV heeft de gemeente ook opgenomen, dat zij het afsteken van vuurwerk tijdens evenementen in heel Zaanstad mag verbieden.

In de laatste Zaanpeiling – het grootste inwonersonderzoek van Zaanstad, is aan de deelnemers gevraagd, of zij voor- of tegen een vuurwerkverbod zijn. Vooral jongeren gaven daar aan voor een vuurwerkverbod te zijn,  als hier iets anders voor terugkomt. Zij denken dan bijvoorbeeld een laser- of droneshow.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelPandsluitingen als gevolg van drugsvondsten in Zaandam
Volgend artikelSint-Maarten vieren mag binnen de huidige maatregelen