Home 112 2.600 kilo illegaal vuurwerk in bestelbus Zaandammer

2.600 kilo illegaal vuurwerk in bestelbus Zaandammer

0
2.600 kilo illegaal vuurwerk in bestelbus Zaandammer
Foto: Politie

ELSPEET – De politie trof tijdens een routinecontrole op de snelweg A28 ter hoogte van Elspeet 2.600 kilo zwaar en illegaal vuurwerk aan in een gehuurde bestelbus. De 23-jarige bestuurder uit Zaandam is aangehouden en het vuurwerk is in beslag genomen. De man zit vast voor verhoor en kan meerdere boetes tegemoet zien voor diverse overtredingen.

Agenten van het Flexibel Interventie Team (FIT) zagen de bestelbus rijden en het leek alsof deze overbeladen was. Bij controle van het voertuig troffen de agenten dozen met zwaar vuurwerk in de laadruimte aan. Omdat vuurwerk gevaarlijke stoffen bevat, moet de bestuurder beschikken over een ADR-certificaat. Daarnaast was de lading niet gezekerd, ontbrak de bebording op het voertuig en ontbraken blusmiddelen in de bestelbus. Voor al deze overtredingen krijgt de Zaandammer een boete die kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Voor het bezit van het illegale vuurwerk bepaalt het Openbaar Ministerie of en welke straf de man krijgt.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!