Home 112 Insluipers opgesloten in tuinhuisje aan de Ringweg

Insluipers opgesloten in tuinhuisje aan de Ringweg

0
Insluipers opgesloten in tuinhuisje aan de Ringweg
Insluipers opgesloten in tuinhuisje aan de Ringweg - Archieffoto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Zondagochtend rond 11:30 uur werden twee insluipers betrapt op het volkstuincomplex aan de Ringweg. Omstanders wisten de mannen op te sluiten in een tuinhuisje. 112 werd gebeld en de politie kwam met spoed ter plaatse, waarna de verdachten werden aangehouden en ingesloten op bureau Zaandijk.

De twee mannen, een 44 en 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, konden het tuinhuis in komen omdat deze niet was afgesloten. Zij hebben daar een fles wijn opgedronken en overgegeven. Waarschijnlijk hadden zij het tuinhuisje tot hun tijdelijke onderkomen gemaakt.

Na onderzoek bleek dat zij nog gezocht worden door de politie in Duitsland vanwege een onderzoek. Een van de verdachte wenste niet mee te werken aan het afgeven van vingerafdrukken. Ook het niet voldoen aan dit bevel zal hem ten laste worden gelegd. “Wij zullen dit identiteitsonderzoek alsnog afnemen, eventueel onder dwang”, schrijft de politie op Facebook.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!