Home Zaanstad Assendelft Merijn (15) ontvangt de Vrijwilligerswaardering

Merijn (15) ontvangt de Vrijwilligerswaardering

0
Merijn (15) ontvangt de Vrijwilligerswaardering
Foto: Gemeente Zaanstad

ZAANSTAD – Dinsdagavond ontving Merijn uit handen van wethouder Actief Burgerschap, Rita Noordzij en een medewerker van Zaankanters voor Elkaar de Vrijwilligerswaardering. Merijn (15) zet zich al langere tijd op verschillende manieren in voor een inclusieve samenleving. Dit doet hij onder andere als kinderambassadeur voor Het Gehandicapte Kind.

In zijn rol als kinderambassadeur, schuift hij af en toe aan bij minister de Jonge en minister Slob. Hij zet zich op verschillende manieren in om de samenleving inclusiever te maken, zodat gehandicapte kinderen volwaardig mee kunnen doen. Eind maart zit zijn ambassadeurschap erop en draagt hij het stokje over. Merijn is ook regelmatig aanwezig bij jongerenbijenkomsten (geïnitieerd door FNO, Nationale Kinderraad) met als doel om jongeren op verschillende gebieden beter te laten meedoen in de maatschappij. Ook doet Merijn veel voor de stichting Missing Chapter van prinses Laurentien, zo woont hij regelmatig bijeenkomsten bij. Verder gebruikt hij zijn eigen ervaringen met speciaal onderwijs om het onderwijs voor jongeren beter te maken, te veranderen en passend te maken. Merijn is recent geïnterviewd voor een boek over jeugdparticipatie geschreven door Tako Rietveld (voorheen van het Jeugdjournaal, nu kindercorrespondent). Hij zet zich met hart en ziel in voor jongeren in het algemeen en specifiek voor jongeren met een handicap. Merijn: “Ik doe gewoon mijn plicht, wat nodig is. Mijn boodschap aan andere jongeren? Maak je ervaringen waardevol voor anderen. En als je een droom hebt, dan moet je er voor gaan.”

Wethouder Noordzij: “Het is indrukwekkend te noemen wat Merijn, op zulke jonge leeftijd, allemaal al doet voor de samenleving op zoveel verschillende gebieden. Hij is een inspiratie voor velen. Ik hoop van harte dat hij zijn goede (vrijwilligers)werk voortzet en zijn ervaringen blijft delen. Het is fantastisch waar hij zich voor inzet.”

Over de Vrijwilligerswaardering

Met de Vrijwilligerswaardering worden vrijwilligers het hele jaar door in het zonnetje gezet door gemeente Zaanstad en Zaankanters voor Elkaar. De vrijwilliger of de groep wordt verrast op een georganiseerd moment. Zij krijgen naast mooie woorden, attenties in de vorm van een speciaal ontworpen ‘blik van waardering’, een waarderingsspeldje, en een taart of bloemen.

Aanmelden om vrijwilliger in het zonnetje te zetten

Mensen die een jongere (of volwassen) vrijwilliger kennen die het verdient om in het zonnetje gezet te worden, kunnen deze aanmelden bij Zaankanters voor Elkaar.  Dit kan via telefoonnummer 075-2060010 of via https://www.zaankantersvoorelkaar.nl/vrijwilligerswaardering.