Luchtfoto: De Poelboerderij Wormer

Foto: Pascal Fielmich

WORMER – In de jaren ’80 is bij een drietal natuurhobbyisten uit de omgeving van het Wormer- en Jisperveld het idee geboren om in een leegstaande boerderij een natuureducatiecentrum op te zetten. In 1988 werd Stichting De Poelboerderij opgericht met als doel het vergroten van de kennis en het stimuleren van het inzicht in de waarde van de natuurgebieden in de regio Zaanstreek-Waterland (een van de grootste weidevogelbroedgebieden van Noordwest-Europa). En dit door middel van onder andere het organiseren van excursies, het geven van lezingen en natuuronderwijs aan jonge scholieren.

Haal nu de Zaanstreek in huis!

Bestel hier foto’s gemaakt door ‘Dit is de Zaanstreek’-fotograaf Pascal Fielmich. Er zijn diverse materialen en formaten beschikbaar.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelEchtpaar Amsen-Keek 65 jaar getrouwd (fotoserie)
Volgend artikelTuinhuis en auto in brand in Zaandam; politie doet onderzoek