Mobiel vasthouden tijdens het fietsen vanaf 1 juli verboden

Mobiel vasthouden tijdens het fietsen vanaf 1 juli 2019 verboden - Foto: Pixabay

ZAANSTREEK – Vanaf 1 juli 2019 mag je geen mobiele telefoon meer vasthouden tijdens het fietsen. Bijvoorbeeld om te appen, de navigatie te gebruiken of muziek uit te zoeken op de fiets. Met het verbod hoopt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) fietsongelukken te voorkomen.

Het verbod geldt voor alle mobiele elektronische apparaten voor communicatie- en informatieverwerking. Als je stilstaat mag je je telefoon of ander mobiel apparaat wel vasthouden en bedienen. Wacht niet tot 1 juli en probeer er nu alvast aan te wennen. Dat kan je een boete van 95 euro schelen, plus 9 euro administratiekosten!

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in je telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Vorig artikelHulpdiensten zoeken naar auto te water Kanaaldijk
Volgend artikelPas op, overstekende moedereend met elftal pulletjes!