12 bekeuringen voor negeren rood kruis na ongeval op A8

ZAANSTREEK – Donderdagochtend zijn 12 bestuurders beboet voor het negeren van een rood kruis boven de snelweg na een aanrijding op A8.

Rijkswaterstaat heeft een aantal rode kruizen geplaatst, zodat hulpverleners veilig hun werk kunnen doen. Een rood kruis boven de weg, betekent dat er geen gebruik meer gemaakt kan worden van de betreffende rijstrook. Een aantal bestuurders negeerden de aanwijzing en reden toch door het rode kruis.

“Pas toen ze met hun voorbumper bijna op het voertuig van Rijkswaterstaat zaten gingen ze naar de juiste rijstrook.”, zo meldt de politie op Facebook. De politie heeft alle kentekens genoteerd en de automobilisten kunnen binnenkort een brief van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) verwachten. Het boetebedrag wordt door een Officier van Justitie bepaald, maar loopt in de honderden euro’s.