Home 112 Flatwoning Vermiljoenweg voor drie maanden gesloten

Flatwoning Vermiljoenweg voor drie maanden gesloten

0
Flatwoning Vermiljoenweg voor drie maanden gesloten
Archieffoto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Donderdag is een woning op de vierde verdieping van een flat aan de Vermiljoenweg op last van de burgemeester voor 3 maanden gesloten. In februari werd er een hennepkwekerij met 307 hennepplanten ontdekt.

De woning kwam onder de aandacht na een melding van een hennepgeur en een ongewone hoeveelheid uitstraling van warmte. In de flatwoning is door de politie een persoon aangehouden die niet op het adres was ingeschreven. De kwekerij was zo ingericht dat de woning niet geschikt meer was voor bewoning. Er werden bijvoorbeeld geen matrassen aangetroffen en de badkamer was onbruikbaar. Naast meerdere hennep gerelateerde goederen zoals assimilatielampen, koolstoffilters en groeimiddelen vond er ook diefstal van stroom plaats.

Ondanks de huidige corona maatregelen is overgegaan tot sluiting. De reden hiervoor is onder andere dat de woning niet werd bewoont, er dus niemand op straat komt te staan en de huurovereenkomst inmiddels is ontbonden. Door de sluiting wordt de openbare orde hersteld en een gevaarlijke situatie in de flat opgeheven.

Bron: Gemeente Zaanstad

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!