Home Zaanstad Assendelft Een hart onder de riem voor mantelzorgers

Een hart onder de riem voor mantelzorgers

0
Een hart onder de riem voor mantelzorgers
Anke Hos (mantelzorger en initiatiefnemer), Huib Koel (filiaalmanager Coop) en Anja Burger (Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan) - Foto: Pascal Fielmich

ASSENDELFT – Het coronavirus heeft een extra grote impact op mantelzorgers. Anke Hos (mantelzorger en initiatiefnemer) zet met steun van orchideeënkwekerij Floricultura en in samenwerking met de actie #watdoejij van Annemijn Fleer en Nina van Wijnen, supermarkt Coop Assendelft, Het Lint – hét magazine voor Assendelft en het Sociaal Wijkteam Assendelft-Westzaan mantelzorgers in het zonnetje.

Mantelzorgers hebben vaak al een zware taak aan de langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden en treft dit dubbel zo hard. Hun naaste is extra kwetsbaar, dagbestedingen zijn gesloten en de hulp van anderen is verminderd of zelfs helemaal gestopt.

De inzet en toewijding van al die mensen is van onschatbare waarde, daarom als dank voor al het werk dat ze uit liefde voor een ander doen staat voor hen bij supermarkt Coop aan de Dorpsstraat 418-422 in Assendelft een bloemetje met het themanummer ‘Samen’ van Het Lint klaar.

Bent u of kent u een mantelzorger? Neem dan (gratis, zolang de voorraad strekt) een orchidee mee!

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!