Home 112 GEZOCHT: Babbeltruc en bankpasfraude

GEZOCHT: Babbeltruc en bankpasfraude

0
GEZOCHT: Babbeltruc en bankpasfraude
Foto: Politie

ZAANDAM – Maandag 17 juni is een hoogbejaarde vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc. Die dag belden twee mannen aan bij de 90-jarige Zaandamse en vroegen of de vrouw een pakketje voor de buren wilde aannemen. Daarbij vroegen ze ook om een ID-bewijs, maar dit weigerde de vrouw.

Toch zag één van de mannen zijn kans schoon om de pinpas van de vrouw in handen te krijgen. Ook vroeg één van de mannen het telefoonnummer van de vrouw en of zij een pen had. De vrouw ging de woonkamer in om een pen te pakken. Eén van de mannen heeft vervolgens het nummer op zijn hand geschreven en daarna vertrokken zij zonder het pakje af te geven.

Enige tijd later werd de vrouw gebeld door een man die zei van de politie te zijn en dat haar bankpas was gevonden. De ‘politieman’ gaf aan dat haar bankpas geblokkeerd moest worden en dat hij haar pincode hiervoor nodig had. Vol vertrouwen gaf de vrouw haar pincode af.

In de avond zocht een medewerker van de bank contact met de vrouw. Deze medewerker vertelde dat de bank het vermoeden had dat er fraude was gepleegd met de pas van de vrouw, gelet op de vreemde transacties. In Amsterdam waren meerdere bedragen gepind; 1.000 euro bij een ING automaat, 140 euro bij een sigarenwinkel en ruim 400 euro bij een andere sigarenwinkel. Ook was 8,50 euro gepind bij twee parkeerautomaten.

Bij een tankstation in Sloterpas werd geprobeerd met de gestolen pas sloffen sigaretten te kopen (ter waarde van 840 euro) maar de pas was geblokkeerd en de transactie mislukt.

Van de man die pint met de gestolen pas van de vrouw zijn camerabeelden. Het is niet duidelijk of de pinner ook een van de mannen is die eerder die dag bij het slachtoffer aan de deur stonden.

Herkent u de man? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!