Record in 2019: bijna 200.000 bezoekers Zaans Museum

195.000ste bezoeker - Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Het Zaans Museum verbreekt voor het vierde jaar op rij het bezoekersrecord. Het museum verwacht 2019 af te sluiten met circa 198.000 bezoekers.

De 9-jarige Noor uit Middenbeemster was, woensdag 18 december 2019, de 195.000ste bezoeker van het Zaans Museum. Ze vierde haar verjaardagsfeestje in het museum en werd verwelkomd door de directie, Jan Hovers en Marije Kool (foto).

Brief Claude Monet

2019 was een bijzonder jaar voor het Zaans Museum. Het museum kocht een brief aan die schilder Claude Monet op 2 juni 1871, de dag van zijn aankomst in Zaandam, schreef aan zijn goede vriend en schilder Camille Pissarro. In de brief beschrijft Monet zijn eerste indruk van Zaandam, waar hij uiteindelijk vier maanden verbleef en vijfentwintig schilderijen maakte.

Dependances

Ook de dependances van het Zaans Museum, het Czaar Peterhuisje en het Hembrug Museum, hebben in 2019 een groei doorgemaakt. Het Czaar Peterhuisje verwelkomde ruim 15.500 bezoekers ten opzichte van 14.948 in 2018. Het Hembrug Museum – gevestigd in twee transformatorhuisjes op het Hembrugterrein – is dagelijks gratis te bezichtigen; bezoekers worden hier niet geregistreerd. De historische rondleidingen, die het Zaans Museum op het terrein van de voormalige wapen- en munitiefabriek aanbiedt, waren met bijna 900 bezoekers allemaal volgeboekt.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelGewonde bij kop-staartbotsing Koningin Julianaweg
Volgend artikelVIDEO: Coldcase – Waar is Sidney Lute uit Assendelft?