Home Nieuws [UPDATE] Boerenacties bij distributiecentra Aldi en AH

[UPDATE] Boerenacties bij distributiecentra Aldi en AH

0
[UPDATE] Boerenacties bij distributiecentra Aldi en AH
Foto: Insa Ostershagen

[UPDATE] Boeren mogen morgen actievoeren, maar mogen daarbij distributiecentra van supermarkten niet platleggen. De rechtbank in Lelystad heeft dat bepaald in een kort geding dat supermarktenorganisatie CBL had aangespannen.

ZAANDAM – Farmers Defence Force gaat woensdag actievoeren bij tientallen distributiecentra voor supermarkten in heel Nederland. De distributiecentra van Aldi en Albert Heijn staan ook op de lijst. Dit blijkt uit een brief die de organisatie naar de gemeenten heeft gestuurd waar de distributiecentra gevestigd zijn. De brief is in handen van de NOS.

Farmers Defence Force geeft aan op verschillende locaties in diverse getale aanwezig te zullen zijn, dit zou gaan om ongeveer 200 tot 1.500 mensen per locatie.

Het protest is bedoeld voor “eerlijke handelsvoorwaarden voor de Nederlandse boeren.” “Tijdens de actie zullen wij ons als bestuur zo veel mogelijk inzetten om de locatie zo min mogelijk te hinderen”, zo meldt Farmers Defence Force.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!