Home Zaanstad Assendelft Bos Hembrug overgedragen aan gemeente Zaanstad

Bos Hembrug overgedragen aan gemeente Zaanstad

0
Bos Hembrug overgedragen aan gemeente Zaanstad
Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Woensdagmiddag heeft het Rijksvastgoedbedrijf het bos op het Hembrugterrein overgedragen aan de gemeente Zaanstad. De monumenten en bouwwerken in het bos zijn door het Rijksvastgoedbedrijf overgedragen aan de ontwikkelcombinatie ABC en L.I.F.E (tezamen Hembrug Zaandam B.V.).

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) kreeg het terrein van bijna 43 hectare in 2012 in eigendom. In de afgelopen jaren heeft de RVB onder meer de grond gesaneerd, zowel in het naoorlogse bos als in het voormalige ‘plofbos’, en veel monumenten, zelfs de gebouwen in meest vervallen staat, weer overeind gezet. De buitenruimte is opgeknapt, en dat met behoud van het groene en industriële karakter van het terrein.

Nu neemt de gemeente het stokje over om het bos op Hembrugterrein toegankelijk te maken voor het publiek. Er zullen bomen worden geplant en paden worden aangelegd. De gemeente en Hembrug Zaandam B.V. gaan samenwerken aan een integraal plan voor het bos en de gebouwen, dat past binnen de kaders van de (her)ontwikkeling van het Hembrugterrein in zijn geheel, en hebben een afsprakenbrief getekend.

Ter viering van het heugelijke moment van de eigendomsoverdracht en de samenwerking, heeft Hembrug Zaandam B.V. de eerste nieuwe boom geschonken en samen met de RVB en de gemeente geplant in het monumentale deel van het bos.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!