Echtpaar Jan en An Zegers-Bakker 65 jaar getrouwd!

ZAANDAM – Woensdag bezocht burgemeester van Zaanstad Jan Hamming het echtpaar Jan en An Zegers-Bakker om ze namens het college van B&W te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Jan en An, beiden 89 jaar, leerden elkaar in augustus 1950 kennen bij dansschool Liebregts in de Brakke Grond aan de Nes in Amsterdam. Jan was bakker en An verkoopster bij C&A. Na het kerkelijk huwelijk in 1954 verhuisden het echtpaar naar Oosterbeek in Gelderland waar het een eigen bakkerij had gekocht.

Na acht jaar en vier kinderen verhuisden zij terug naar Amsterdam waar ze diverse bakkerijen hadden, de laatste was in de Jordaan. In 1980 werd de zaak verkocht en gingen zij genieten van het vrije leven. Zij hebben in die tijd een boerderij verbouwd in Oostwoud en veel gefietst en gewandeld.

Het sportieve duo is vele winters naar Oostenrijk geweest om hun grote hobby, skiën, uit te oefenen. Ook diverse kinderen en kleinkinderen hebben daar geleerd om op de lange latten te staan.

Door een minder wordende gezondheid besloten zij om hun boerderij in Oostwoud te verkopen en zijn, om dicht bij hun jongste dochter te wonen, in 2017 naar Zaandam verhuisd. Zij zijn wel actief gebleven en gaan graag mee met de uitjes van de KBO en de Zonnebloem.

Het echtpaar heeft twee dochters, twee zonen, zeven kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!


Geplaatst

in

, , ,

door

Tags: