Home Nieuws Burgemeester feliciteert 100-jarige Jenny Hes-Moes

Burgemeester feliciteert 100-jarige Jenny Hes-Moes

0
Burgemeester feliciteert 100-jarige Jenny Hes-Moes
Burgemeester van Zaanstad Jan Hamming en zijn vrouw Roya feliciteren de 100-jarige Jenny Hes-Moes - Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Zondagmiddag bezochten burgemeester van Zaanstad Jan Hamming en zijn vrouw Roya de jarige Jenny Hes-Moes om haar namens het college van B&W te feliciteren met haar 100e verjaardag.

Mevrouw Hes-Moes werd in 1919 geboren in Den Haag en heeft vervolgens meerdere woonplaatsen gehad. Via Den Haag, Haarlem, Bloemendaal, Noordwijkerhout en Velserbroek is zij in Zaandam terechtgekomen. Zij is moeder van zes kinderen; een zoon en vijf dochters. Er zijn inmiddels acht kleinkinderen en tien achterkleinkinderen in de familie bijgekomen. Drie van haar kinderen wonen ook in Zaandam.

Zij heeft een actief leven achter de rug en heeft vele sporten beoefent, sommige zelfs tot op hoge leeftijd. Zo stond zij op haar 89-jarige leeftijd nog op de lange latten in de sneeuw! Mevrouw Hes-Moes heeft ook iets rustigere hobby’s zoals wandelen, piano spelen en schilderen. Dat laatste doet ze nog steeds op haar handwerkclubje. Ook is ze actief op internet met haar iPad.

Mevrouw Hes-Moes was erg reislustig en heeft tot haar 90e samen met haar echtgenoot vele kilometers gemaakt met de camper en overwinterd in Spanje. Zij hadden uiteindelijk een vaste plek met hun stacaravan in Benidorm waar zij zes maanden per jaar verbleven.

Haar 100e verjaardag vierde zij zondag in zorgcentrum Evean Nieuw Groenland.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!