Wijkagenten Krommenie: “Wij willen graag zichtbaar zijn”

Foto: Pascal Fielmich

KROMMENIE – Na het aanscherpen van de maatregelen tegen corona zijn de Sociaal Wijkteams gesloten en zorgen wijkagenten Ron Bergman en Ben Troostheide dat zij nu nog meer dan voorheen zichtbaar en aanspreekbaar zijn. “Veel mensen zijn thuis aan het werk. Het is goed dat we dagelijks in de wijk gezien worden.”

De veiligheid op straat blijft prioriteit van de politie. Op dit moment zijn er voldoende politiemensen beschikbaar. Er zijn geen signalen dat extra inzet vanwege de coronacrisis nodig is, ook niet bij het handhaven van de noodverordeningen.

Wel signaleren wijkagenten dat veel jeugd nog steeds in groepen samenkomt en te dicht op elkaar staat, ondanks het dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en daarmee te zorgen dat het coronavirus zich zo min mogelijk kan verspreiden. Elk contact dat niet noodzakelijk is, vergroot de kans op besmetting. De maatregelen zijn niet zomaar van kracht, er wordt onnodig veel risico genomen en mogelijk gevaar mee naar huis genomen door deze contacten.

Wijkagenten Ron en Ben begrijpen het natuurlijk wel, verveling slaat snel toe, zeker bij de jeugd. Zij zijn ook zoekende, weten niet wat te doen. Samen met partners zoals jongerenwerk, gemeente en jeugdboa’s zoeken de wijkagenten naar mogelijkheden. Bijvoorbeeld plekken waar de jeugd veilig samen kan komen, uit de buurt van bijvoorbeeld supermarkten en verpleeghuizen om het besmettingsrisico, voor met name ouderen, te verminderen.

Ondanks de onrustige tijden zien we gelukkig mooie dingen in de wijk ontstaan, vertelt Ron Bergman. Boodschappendiensten voor mensen die niet de deur uit kunnen of durven. Er wordt bij gesprongen bij de opvang van kinderen, zodat ouders hun werk kunnen blijven doen. Creatieve oplossingen van ondernemers om toch in bedrijf te kunnen blijven.

Veel mensen zijn op dit moment noodgedwongen thuis wat enerzijds zorgt voor een daling van het aantal inbraken, maar aan de andere kant ook bijvoorbeeld voor spanningen binnenshuis en tussen buren kan zorgen. De wijkagenten roepen dan ook op om rekening met elkaar te houden. “We moeten het samen doen, gezamenlijk uit deze crisis zien te komen. Dus pas goed op jezelf, wees zuinig op je familie en kijk naar elkaar om.”

Volg Ron Bergman en Ben Troostheide via Twitter Wijkagenten Krommenie (@POL_Krommenie) en/of Instagram @wijkagentenkrommenie

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikel[UPDATE] Alle verpleeghuizen dicht voor bezoek
Volgend artikelScootmobiel brandt uit op Saenredamstraat