[UPDATE] Alle verpleeghuizen dicht voor bezoek

ZAANSTREEK – Alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland gaan dicht voor bezoek. Alleen personeel mag nog naar binnen.

Premier Rutte en minister de Jonge (Volksgezondheid) hebben dit zojuist bekend gemaakt na een spoedoverleg. De verwachting is dat deze maatregel langer duurt dan tot 6 april. Met de maatregel moet voorkomen worden dat mensen uit kwetsbare groepen, ouderen en mensen met een verzwakte gezondheid, met het coronavirus in aanraking komen.

Voor mensen die in de stervensfase zitten wordt een uitzondering gemaakt.

Evean

Eerder vandaag werd al bekend dat Evean, vooruitlopend op de landelijke maatregelen, haar zorglocaties gesloten heeft voor alle bezoek. De zorgverlener meldt dat er op dit moment voor zover bekend nog geen gevallen van coronabesmettingen zijn bij zowel bewoners als medewerkers.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!