Locoburgemeester feliciteert 100-jarige Piet Hoogeboom

KROMMENIE – Donderdagochtend ging locoburgemeester Rita Noordzij op bezoek bij Piet Hoogeboom om hem te feliciteren met zijn 100e verjaardag!

Meneer Hoogeboom groeide op in West-Friesland als oudste zoon in een gezin van negen kinderen. De huishoudster Tante Urs, bracht hem en zijn broers en zussen groot, omdat zijn ouders jong overleden. Ook kreeg hij zelf al snel veel verantwoordelijkheid.

Rond zijn 20e ontmoette hij zijn vrouw Guurtje. Zij liep rond met de ijswagen waar ze elkaar leerden kennen. Tijdens hun verkering hebben ze samen met de ijswagen rond gelopen. Ze trouwden en kregen zes kinderen, drie jongens en drie meisjes.

Piet Hoogeboom werkte in de zuurkoolfabriek in Langedijk en ze woonden in Scharwoude. Halverwege de jaren ’50 verhuisde het gezin naar de Zaanstreek. Ze woonden op de Serooskerkestraat in Krommenie en later op de Klaas Katerstraat in Zaandam. Meneer Hoogeboom werkte jarenlang bij Forbo.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Geplaatst

in

, , , ,

door

Tags: