Zwembad Het Zwet gaat open!

Foto: Pascal Fielmich

WORMER – Aanstaande zaterdag opent het zwembad haar deuren, voor banenzwemmen en voor aanmelding zwemlessen (alleen B en C lessen). Er wordt nog onderzocht of er met een geautomatiseerd reserveringssysteem ook recreatief zwemmen mogelijk wordt.

Wethouder Kees van Waaijen: “Ik ben erg blij met deze, zei het een voorzichtige, opening van het zwembad. De gemeente en veiligheidsregio beoordelen de maatregelen die het zwembad neemt op haalbaarheid, veiligheid en of de maatregelen te handhaven zijn. Niet alles was nu gelijk haalbaar. Vandaar dat we in delen het zwembad open stellen. En belangrijk bij de veiligheid en het handhaven van de regels is dat we daar samen voor moeten zorgen. Alleen met de medewerking van de zwemmers en bezoekers van het zwembad kan het zwembad open en open blijven. Ik vraag aan u/jullie allemaal: Hou je aan de regels, geef elkaar de ruimte. Geef blijk van respect voor elkaar en de organisatie. We rekenen daarvoor op u/jou! Want, alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Het plan is om het zwembad in twee stappen open te stellen. Bij de eerste stap is alleen banenzwemmen en het aanmelden voor zwemlessen B en C mogelijk, vanaf zaterdag 30 mei 10:30 uur. Indien mogelijk volgt dan bij stap twee ook openstelling voor recreatief zwemmen.

De belangrijkste maatregelen voor nu:

 • De maatregel ‘Vermijd drukte’ is nog steeds van kracht, er is een maximum aan zwemmers.
 • Er wordt gestart met banenzwemmen en aanmelden voor zwemlessen B en C.
  A-lessen zijn niet haalbaar meer gedurende de rest van het verkorte seizoen.
 • Banenzwemmen in de ochtenduren van 07:00 – 10:00 uur, is alleen mogelijk voor abonnementhouders.
  Vooraf bellen 075-6423760 of er plek is a.u.b. om zwemmers te kunnen inplannen en teleurstelling te voorkomen.
 • Tijdelijk extra: banenzwemmen voor niet abonnementhouders in de middag van 16:00 – 19:00 uur van ma t/m vrij en in het weekend 10:30 – 13:30 uur.
  Dit is alleen mogelijk tegen pinbetaling á € 3,-. Vooraf bellen 075-6423760 of er plek is a.u.b. om zwemmers te kunnen inplannen en teleurstelling te voorkomen.
 • Tijdens het banenzwemmen: maximaal 5 zwemmers per baan.
Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelFietsster raakt gewond op rotonde Saendelverlaan
Volgend artikelTerrassen in Zaanstad mogen worden uitgebreid