Harddrugs aangetroffen in woning Talmastraat

Harddrugs aangetroffen in woning Talmastraat - Foto: Pascal Fielmich / Inter Visual Studio

ZAANDIJK – De gemeente Zaanstad sloot vrijdagochtend een woning aan de Talmastraat voor de duur van zes maanden. In de woning trof de politie eerder grote hoeveelheden en meerdere soorten harddrugs aan.

De politie kwam de drugs op het spoor na meerdere meldingen bij Meld Misdaad Anoniem. Er heeft nader onderzoek en een doorzoeking plaatsgevonden. Ook is een verdachte aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Duur van de sluiting

De burgemeester kan bij het aantreffen van een handelshoeveelheid hard- of softdrugs besluiten een woning of bedrijfsruimte te sluiten. Dit doet de burgemeester op basis van artikel 13b van de Opiumwet. De duur van de sluiting wordt onder andere bepaald door het aantal aangetroffen drugs en de beroeps- en bedrijfsmatigheid.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen

Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Dat betekent dat niet alleen bedrijfspanden maar ook woningen worden gesloten waar drugs wordt aangetroffen. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook steeds nadrukkelijk naar buiten gebracht. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Bron: Gemeente Zaanstad

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Vorig artikelFelle brand op balkon flat Pharus
Volgend artikelAanmelding gemeente Zaanstad voor pilot legale wietteelt