Home Nieuws WRV De Zaan volbrengt loodzware Friese Elfstedenroeimarathon

WRV De Zaan volbrengt loodzware Friese Elfstedenroeimarathon

0
WRV De Zaan volbrengt loodzware Friese Elfstedenroeimarathon

ZAANDIJK / LEEUWARDEN – Het estafetteteam bestaande uit twaalf roeiers van WRV De Zaan is erin geslaagd om de 34ste editie van deze loodzware sportieve uitdaging te voltooien. Het team eindigde op een mooie 60ste plaats uit een veld van maar liefst 108 deelnemende ploegen. Zowel start als finish vond plaats in Leeuwarden.

WRV de Zaan deed voor de 30ste keer mee aan dit jaarlijkse evenement dat traditioneel van start gaat op de vrijdag na Hemelvaartsdag. Het 210 kilometer lange parcours moet binnen 24 uur worden afgelegd. De tocht werd geroeid door vier estafetteteams in een boot (C2X+), waarvan de gemengde bemanning telkens bestond uit twee roeiers plus een stuurman of -vrouw. Na een ongekend zware tocht kwam de boot van WRV De Zaan zaterdagmiddag onder grote publieke belangstelling over de meet. De tocht werd dit jaar afgelegd in 22 uur, 21 minuten en 12 seconden.

De organisatie van de Friese Elfstedenmarathon is in handen van LRV Wetterwille en voert na de start in de Leeuwardense Prinsentuin langs de plaatsen Dokkum, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen en Franeker. Traditioneel wordt de goede afloop in Leeuwarden gevierd met haring, bier en vooral heel veel water.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!