zaterdag, juni 22, 2024
Home Zaanstad Zaandam Woning en bedrijfspand dicht na vondst hennepkwekerijen

Woning en bedrijfspand dicht na vondst hennepkwekerijen

ZAANDAM – Vrijdag zijn twee panden gesloten na de vondst van onder andere hennepkwekerijen. Aan het Vurehout is een woning voor 3 maanden gesloten nadat de politie eerder een hennepkwekerij had aangetroffen. Daarnaast is vanmorgen tijdens een controle in een bedrijfspand aan de Symon Spiersweg door bouwinspecteurs een verborgen hennepkwekerij aangetroffen. Dit pand is per direct gesloten voor 12 maanden.

Woning Vurehout

Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie op 27 november 2019 tijdens een controle een hennepkwekerij aangetroffen. Bij de woning aan het Vurehout werden 294 hennepplanten gevonden. Ook vond er diefstal van stroom plaats. De woonkamer was ingericht voor het professioneel telen van hennep. Door de diefstal van stroom was gevaar voor het ontstaan van kortsluiting, mogelijk gevolgd door brand. De woning bevond zich op de 7e etage. Dit bracht voor bewoners en omwonenden extra gevaar met zich mee. Daarnaast zijn veel hennep gerelateerde goederen aangetroffen in het appartement. Onder andere assimilatielampen, koolstoffilters, transformatoren, kachels, water-, beluchting- en dompelpompen en knipbenodigdheden.

Bedrijfspand Symon Spiersweg

In de kwekerij in het bedrijfspand stonden 373 hennepplanten in bloei. Er was sprake van diefstal van water en stroom. Beide zijn afgesloten door de nutsbedrijven. De politie heeft de kwekerij onderzocht en de goederen in beslag genomen. Hierna is de kwekerij ontruimd. Op last van de burgemeester is het pand met spoedbestuursdwang gesloten voor 12 maanden. Dit gebeurt op grond van artikel 13b van de Opiumwet.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen

Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook steeds nadrukkelijk naar buiten gebracht. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
RELATED ARTICLES

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Most Popular

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Luchtfoto: H. Maria Magdalena (Kalverkerk) ’t Kalf

ZAANDAM - De H. Maria Magdalenakerk, bijnaam "Kalverkerk", is een rooms-katholieke kerk in neogotische stijl. Het is een van de oudste kerken van de...

Recent Comments