Zaandammers opgepakt voor liquidatie Dennis Struijk

Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Het onderzoeksteam dat de afgelopen twee jaar de moord op de destijds 35-jarige Dennis Struijk uit Eindhoven onderzocht, hield maandagochtend een 28-jarige en een 31-jarige Zaandammer in de regio Zaandam aan. Zij worden er van verdacht direct bij de liquidatie betrokken te zijn geweest.

Dennis Struijk werd op donderdag 31 augustus 2017 rond 22:30 uur in zijn auto doodgeschoten in Best. Uit bewakingsbeelden in de omgeving bleek dat er minimaal drie personen betrokken moeten zijn geweest bij de liquidatie. De aangehouden mannen verdenkt de politie er van dat zij direct betrokken zijn geweest bij de dood van Struijk. Naar een derde verdachte is de politie nog op zoek. Kort na de moord werd een paar kilometer verderop in Son een brandende auto aangetroffen, waarvan al snel bleek dat dit de vluchtauto van de daders was geweest. Een tweede vluchtauto werd later in Weert terug gevonden.

Veel aandacht

De moord op Dennis Struijk kreeg veel media-aandacht. Hij was een bekende uit het criminele circuit en het was niet de eerste keer dat iemand het op zijn leven had gemunt. Er werd in de jaren daarvoor al drie keer eerder geprobeerd hem te vermoorden. De politie besteedde kort na de moord in 2017 al aandacht aan de zaak in onder andere het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Maar ook een jaar later deden ze in datzelfde programma opnieuw een beroep op de hulp van de burgers. Zo toonde de politie onder andere bewakingsbeelden waarop de daders te zien waren.

Meer aanhoudingen

Het onderzoek naar de moord op Dennis Struijk is er een van de lange adem. Ruim twee jaar heeft het geduurd om tot dit voorlopige resultaat te komen. Maar het onderzoek gaat ook nu onverminderd voort. De politie is in elk geval nog op zoek naar een derde verdachte, maar ze sluiten ook zeker niet uit dat er in de loop van de tijd meer mensen worden aangehouden die meer weten van deze zaak.

Bron: Politie

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelForensisch Opsporing onderzoekt autobrand De Streep
Volgend artikelWaarschuwing babbeltruc pakketbezorgers