Home Nieuws Zaanse Zuidpoolreizigers veilig terug in Nederland

Zaanse Zuidpoolreizigers veilig terug in Nederland

0
Zaanse Zuidpoolreizigers veilig terug in Nederland
Edwin en Liesbeth ter Velde geven minister-president Mark Rutte een rondleiding door het 'mission control center' van Clean2Antarctica in Zaandam - Archieffoto Pascal Fielmich

ZAANSTAD – Edwin en Liesbeth ter Velde van Clean2Antarctica zijn donderdagavond veilig teruggekomen in Nederland. Zijn maakten een reis over Antartica in een zelfgemaakt voertuig (de ‘Solar Voyager’) dat gemaakt is van afvalplastic en aangedreven wordt door zonne-energie.

Op Schiphol werden de Zaanse Zuidpoolreizers onder andere verwelkomd door burgemeester Jan Hamming van Zaanstad. Voorafgaand aan de expeditie bracht minister-president Mark Rutte een bezoek aan het ‘mission control center’ van Clean2Antarctica op het Hembrugterrein in Zaandam.

De geografische Zuidpool werd door de extreme weersomstandigheden tijdens de expeditie helaas niet bereikt. Toch kijkt men terug op een geslaagde expeditie. Met hun reis vragen Edwin en Liesbeth aandacht voor het klimaat en in het bijzonder de plasticproblematiek.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar (06) 30 550 075!