Home 112 Bijna 200 wapens van straat na inleveractie

Bijna 200 wapens van straat na inleveractie

0
Bijna 200 wapens van straat na inleveractie
Foto: Politie

ZAANSTAD – De afgelopen twee weken kon je in de gemeente Zaanstad zonder straf van je wapen af. Tijdens deze wapeninleveractie zijn er 197 wapens ingeleverd bij de politie.

Tijdens de inleverweken werden 22 vuurwapens waaronder jacht- en machinegeweren, pistolen en revolvers ingeleverd. Ook werden er 3 nepvuurwapens, 53 luchtdrukwapens, 16 alarmpistolen en 1.5 kilo munitie ingeleverd. Naast de schietwapens werden er 71 messen ingeleverd, 10 boksbeugels, 12 zwaarden, 5 tasers, 3 ploertendoders en 2 granaten.

In de komende weken onderzoeken forensisch rechercheurs of de vuurwapens betrokken zijn geweest bij een misdrijf. Als dat het geval is volgt uiteraard wel een vervolgonderzoek en kan de houder als verdachte worden aangemerkt. Zo niet dan worden deze wapens, net als de andere ingeleverde wapens, vernietigd.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!