Home 112 Gemeente Zaanstad pakt drugsoverlast aan

Gemeente Zaanstad pakt drugsoverlast aan

0
Gemeente Zaanstad pakt drugsoverlast aan
Gemeente Zaanstad pakt drugsoverlast aan - Foto: Pixabay

ZAANSTAD – De gemeente Zaanstad en de politie staan voor een harde aanpak van drugshandel en hebben de samenwerking met elkaar gezocht. Naast strafrechtelijke vervolging is er nu ook de mogelijkheid om een zogeheten last onder dwangsom op te leggen. Dit betekent dat iedere aangehouden verdachte een dwangsom van 2.500 euro opgelegd kan krijgen door de gemeente. Dit houdt in dat bij de eerstvolgende constatering van drugshandel de overtreder een dwangsom van 2.500 euro moet betalen. Zaanstad loopt hiermee voorop in Nederland en is een van de eerste gemeenten die op deze manier handhaaft.

De afgelopen maanden zijn vijf dwangsommen opgelegd aan dealers die onder andere grote hoeveelheden XTC, cocaïne of heroïne bij zich hadden. Het betreft vier mannen van 26, 37, 56 en 62 jaar uit Zaanstad en een 21-jarige Amsterdammer.

Drugshandel veroorzaakt overlast en een onveilige sfeer voor de bewoners van Zaanstad. De gemeente wil haar inwoners en ondernemers beschermen tegen dit soort criminele activiteiten. Het is belangrijk dat politie en gemeente signalen krijgen waar en wanneer gedeald wordt. Bij heterdaad belt u de politie via 112, in andere gevallen via 0900-8844. U kunt ook anoniem melding doen via 0800-7000.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!