Vlaggen halfstok na dodelijke schietpartij in Utrecht

Vlag halfstok op stadhuis in Zaandam - Foto: Gemeente Zaanstad

ZAANSTREEK – De vlaggen bij overheidsgebouwen hangen vandaag halfstok na de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht.

De vlaginstructie geldt voor gemeenten, provincies en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland. De koninklijke standaard (vlag) die op de paleizen van het Koninklijk Huis wordt gehesen, wordt voorzien van een zwarte wimpel ten teken van rouw.

Ook op het stadhuis van de gemeente Zaanstad hangt vandaag de vlag halfstok na het afschuwelijke drama in Utrecht. De gemeente geeft in een bericht op Facebook aan geschokt te zijn door deze verschrikkelijke daad van geweld. Hun gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers, de gewonden en iedereen die dit van dichtbij heeft moeten meemaken.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Vorig artikelCrematorium ontruimd vanwege brandje door kortsluiting
Volgend artikelMan komt om bij bedrijfsongeval aan het Kruisbaken