Home Zaanstad Assendelft Meerdere bewoners Torenerf positief getest op corona

Meerdere bewoners Torenerf positief getest op corona

0
Meerdere bewoners Torenerf positief getest op corona
Foto: Google Street View

WORMER – Het landelijke snel stijgende aantal coronabesmettingen treft ook woonzorglocatie Torenerf van De Zorgcirkel. Op drie afdelingen zijn meerdere bewoners positief getest op het coronavirus. De getroffen afdelingen zijn geïsoleerd. Uit voorzorg worden vandaag ongeveer 50 medewerkers die op deze afdelingen hebben gewerkt, ter plaatse door de GGD getest.

Burgemeester van Wormerland Judith Michel-De Jong zegt erg geschrokken te zijn van het nieuws over de uitbraak van corona in de Torenerf: “Dit is iets waarvan je hoopt dat het niet gaat gebeuren. We staan voor een voldongen feit. Juist omdat het om kwetsbare mensen gaat, ben ik hier zeer bezorgd over. Ik heb nauw contact met De Zorgcirkel, die op dit moment de coördinatie ter plaatse in handen heeft. Inmiddels zijn de nodige maatregelen getroffen. Ik leef mee met de mensen die door het virus zijn getroffen en met hen die nog in onzekerheid leven of zij al dan niet zijn besmet. Ik wens hen heel veel sterkte toe.”

In de tussentijd is bezoek toegestaan, alhoewel De Zorgcirkel familie vraagt hier terughoudend in te zijn. Op de getroffen afdelingen gaat dit in overleg met de contactpersonen van de cliënten. Bezoekers dragen hier alle nodige persoonlijke beschermingsmiddelen; mondneusmasker, handschoenen, schort en bril. Op de overige afdelingen kunnen de bewoners ook bezoek blijven ontvangen en naar buiten. Wel dient bezoek zich te registreren, geen klachten te hebben en een mondneusmasker te dragen tijdens het gehele verblijf.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!