Horecapand jaar dicht na aanhouding drugsdealer

Horecapand jaar dicht na aanhouding drugsdealer - Foto: Pascal Fielmich

ZAANDIJK – Maandag is een pand aan de Lagedijk op last van burgemeester Jan Hamming van Zaanstad voor twaalf maanden gesloten. In het pand bevond zich een horecagelegenheid. Tijdens een integrale controle op 12 mei met politie, douane en gemeente is een 34-jarige drugsdealer uit Den Haag aangehouden die in totaal 34 wikkels cocaïne bij zich had.

Duur van de sluiting
De burgemeester kan bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard- of softdrugs besluiten een woning of bedrijfsruimte te sluiten. Dit doet de burgemeester op basis van artikel 13b van de Opiumwet.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen
Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt.
De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook steeds nadrukkelijk naar buiten gebracht. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Bron: Gemeente Zaanstad

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

 

Vorig artikelMelding bij Provincie Noord-Holland na ongevallen Clausbrug
Volgend artikelBrandweer deelt gele kaarten uit!