Home 112 Brandweer deelt gele kaarten uit!

Brandweer deelt gele kaarten uit!

0
Brandweer deelt gele kaarten uit!
Brandweer deelt gele kaarten uit! - Foto: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

ZAANSTREEK – Sta je onhandig geparkeerd en blokkeer je daarmee de doorgang voor de hulpdiensten? Dan loop je vanaf nu kans op een gele kaart!

Fout en hinderlijk geparkeerde auto’s zorgen er helaas regelmatig voor dat de brandweer tijdens een uitruk niet goed ter plaatse kan komen. Tim Kwakernaat, bevelvoerder voor de brandweer in Zaanstad en kerninstructeur op de autoladder: “bij een uitruk naar een incident is het zaak dat we zo snel mogelijk ter plaatse komen. De eerste minuten zijn écht van levensbelang! Mensen realiseren zich vaak niet dat wij rijden met groot materieel. Een autoladder heeft bijvoorbeeld een flinke draaicirkel. Je auto niet goed parkeren kan dus levens in gevaar brengen. We maken dit regelmatig mee tijdens onze uitrukken. Het is dus tijd om er iets aan te doen!”

Gele kaart
Om ervoor te zorgen dat mensen goed parkeren hebben alle brandweermensen nu de gele kaart bij zich in het voertuig. Tim: “Komen we tijdens een uitruk of oefening een auto tegen die de doorgang belemmert, dan doen we de gele kaart onder de ruitenwisser. Wij proberen met de gele kaart mensen bewust te maken van hun parkeergedrag en eventuele gevolgen. Hou je buurt veilig en parkeer op een correcte parkeerplek!

Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!