Basisschool Het Koraal door naar NK Schoolschaken

Basisschool Het Koraal door naar NK Schoolschaken - Foto: Vincent Molenaar

ZAANSTREEK – Zaterdagochtend vertrokken de 3 beste schoolschaakteams uit de Zaanstreek richting Hoorn voor het Noord-Hollands kampioenschap. Basisscholen De Westerkim uit Zaandam en De Bijenkorf en Het Koraal uit Assendelft namen samen met maar liefst 38 andere teams deel aan de wedstrijd.

In zowel 2017 als 2018 werd het schoolschaakteam van basisschool Het Koraal kampioen van Noord-Holland.

De Bijenkorf kwam zaterdag niet verder dan de 40e plek. De Westerkim wist het te schoppen tot de 25e plaats. Het Koraal (Kjell, Wouter, Max, Jelmer en Justin) wist opnieuw een mooie plaats te bemachtigen, met hun 4e plaats gaan zij door naar het Nederlands Kampioenschap schoolschaken in Gouda op 8 en 15 juni.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Vorig artikelMotorrijder (37) overleden na aanrijding op het Zuideinde
Volgend artikelHet eerste Zaanse Vastgoed Tennistoernooi