test
zondag, mei 26, 2024
Home Zaanstad Drie panden gesloten na vondst wapens, gestolen goederen en spullen voor productie...

Drie panden gesloten na vondst wapens, gestolen goederen en spullen voor productie van drugs

ZAANSTAD – De gemeente Zaanstad heeft samen met de politie en de Omgevingsdienst Noordzee-Kanaalgebied op woensdag 30 september een grote integrale controle uitgevoerd. Tijdens de controle werd een pand aan de Industrieweg in Wormerveer gesloten na de vondst van gestolen goederen en een pand aan de Nijverheidsstraat na de vondst van onder andere producten om mobiele hennepplantages te bouwen.

Garagebedrijf en bedrijfspand
De gemeente sloot met spoed een pand aan de Industrieweg nadat hier een grote hoeveelheid gestolen goederen was aangetroffen. Het pand blijft in ieder geval twee weken gesloten. Daarnaast is een bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat met spoed gesloten. In het pand werden meerdere verborgen ruimtes aangetroffen. In een van de ruimtes waren allerlei producten aanwezig die gebruikt kunnen worden voor de bouw van een mobiele hennepplantage. Hierbij valt te denken aan beluchtingsapparatuur, elektrische installaties, potgrond, isolatiemateriaal en Portakabins op wielen. In een andere verborgen ruimte werden twee pas geoogste hennepplantages aangetroffen met zo’n 1.100 potten met kweekresten.

Pand Poortstraat in Zaandam gesloten
Op vrijdag 2 oktober is een woning aan de Poortstraat te Zaandam gesloten voor de duur van drie maanden. Bij een controle in februari 2020 heeft de politie meerdere wapens gevonden (taser, pepperspray, vlindermes en een werpmes). Ook werd er 104 gram hennep en 7,32 gram hasj gevonden. Op 2 juli 2020 heeft er nog een politieactie plaatsgevonden gericht op het adres Poortstraat. Er is toen geconstateerd dat de bewoner zich schuldig maakt aan handel in verdovende middelen Er werden toen een weegschaal, ongevouwen wikkels, borden met witte poederresten, crackpijp, lijst met namen en bestellingen, 300 gram harddrugs en 500 gram softdrugs aangetroffen. Ook werd er veel overlast in de buurt veroorzaakt door deze bewoners van de Poortstraat. Naar aanleiding hiervan is een besluit verzonden om de woning te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Namens de bewoner heeft de advocaat een voorlopige voorziening aanhangig gemaakt bij de rechtbank. Deze is onlangs door de voorzieningen rechter afgewezen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
RELATED ARTICLES

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Most Popular

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Luchtfoto: H. Maria Magdalena (Kalverkerk) ’t Kalf

ZAANDAM - De H. Maria Magdalenakerk, bijnaam "Kalverkerk", is een rooms-katholieke kerk in neogotische stijl. Het is een van de oudste kerken van de...

Recent Comments