Home Nieuws Dennis de Borst bereidt zich voor op Supercar Challenge

Dennis de Borst bereidt zich voor op Supercar Challenge

0
Dennis de Borst bereidt zich voor op Supercar Challenge
Dennis de Borst en Lorenzo van Riet - Foto: Bas Kaligis / RaceXpress.nl

OOSTKNOLLENDAM – Voor regerend kampioen Dennis de Borst kan het haast niet meer fout gaan in de Supercar Challenge, zou je zeggen. De coureur uit Oostknollendam vormt dit seizoen een team met zijn grootste uitdager van vorig jaar, Lorenzo van Riet. Bovendien kocht hij de bijzondere en zeer potente Hyundai i30N TCR. Dat de auto snel is, bewees het snelle duo zaterdag tijdens een test op het circuit van Zandvoort.

De opvallende bolide komt van Hyundai Motorsport in Duitsland en heeft chassisnummer 33, het nummer van Max Verstappen. Het is een bijzondere auto bovendien, weet Dennis, die met Lorenzo ook komend seizoen in de in de Supersport 1-klasse zal uitkomen. “De enige in Nederland.”

Als de test in Zandvoort een goede indicatie is van de mogelijkheden van de bolide, dan zit het wel snor voor de komende maanden. “Lorenzo is snel en de auto is goed. In de regen waren we de snelste van iedereen. Ik heb dan ook veel zin in het seizoen.”

Dat Dennis bij Lorenzo uitkwam is overigens niet zo vreemd. Hij was vorig jaar al in een fel duel om de titel verwikkeld met het zeventienjarige talent uit Castricum, bovendien kent hij de familie Van Riet goed. Dennis begon in 2002 met Lorenzo’s vader Pim in het team in de Renault Clio Cup.

Lorenzo zag de samenwerking met zijn grootste concurrent van vorig seizoen ook wel zitten. “Dennis sponsorde me sowieso al en ik ken hem al best lang. Zodoende”, aldus Van Riet. “We hebben al een paar keer samen getraind. Het ging meteen goed. Ik heb de afgelopen maanden ook veel op de simulator gereden. Dat heeft ook geholpen.”

Op het circuit van Zolder in België wordt over twee weken nog een test gehouden. Dat is dezelfde baan waarop in het weekend van 7 tot en met 9 augustus de eerste ronde van het kampioenschap wordt gehouden. Hoewel dat een mooi moment is om de auto op de Belgische baan af te stellen, heeft Lorenzo sowieso al veel vertrouwen dat hij en Dennis goed voor de dag zullen komen in de Hyundai. “We hebben de auto redelijk onder controle.”

De twee nieuwe teamgenoten maken zich, ondanks het wegens corona verkorte kampioenschap, op voor een seizoen van vijf raceweekends met elk twee races.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!