Home Agenda Teststraten en vaccinatielocaties dicht vanwege code rood

Teststraten en vaccinatielocaties dicht vanwege code rood

0
Teststraten en vaccinatielocaties dicht vanwege code rood
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK-WATERLAND – Vanwege het barre winterweer wordt zondag niemand in Nederland gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook alle teststraten van de GGD’en in het land zijn zondag dicht, meldt GGD-GHOR Nederland, de landelijke organisatie van de GGD’en.

Omdat hevige sneeuwval wordt verwacht, is zondag in het hele land ‘code rood’ van kracht. Voordat het weeralarm werd afgekondigd, hadden al diverse GGD’en laten weten dat ze test- en vaccinatielocaties uit voorzorg zouden sluiten.

In totaal moet voor zo’n 40.000 mensen een nieuwe afspraak worden gemaakt. De helft van hen had een testafspraak staan, de andere helft zou een prik krijgen. Mogelijk gaat het niet lukken om al die mensen op tijd af te bellen. GGD-GHOR roept mensen die geen telefoontje krijgen op om niet naar de test- of vaccinatielocaties te komen. “Ook na het weekend zullen wij voor u nog een nieuwe afspraak maken.”

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!