Home Zaanstad Assendelft [UPDATE] Extra corona-testlocatie in Westknollendam

[UPDATE] Extra corona-testlocatie in Westknollendam

0
[UPDATE] Extra corona-testlocatie in Westknollendam
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK – Maandag 7 december wordt een extra corona-testlocatie in gebruik genomen. Op de nieuwe locatie aan de Loodsweg 5 in Westknollendam (Wormerveer) kunnen 300 mensen per dag worden getest. De testcapaciteit in Zaandam aan de Grote Tocht wordt verder uitgebreid van 600 naar 900 testen per dag. “We verwachten een grote extra stroom vanwege het komende griepseizoen en grotere testbereidheid bij de burger”, zo meldt woordvoerder Marjon Bartelds van GGD Zaanstreek-Waterland aan NH Nieuws. Ook laat de woordvoerder weten dat op een later moment mogelijk ook mensen zonder symptomen zich kunnen laten testen. “Alle GGD’en verhogen hun testcapaciteit.”

Mensen met klachten die kunnen wijzen op het nieuwe coronavirus (COVID-19), zoals hoesten, neusverkoudheid en/of koorts, kunnen een afspraak maken om zich te laten testen. Voor een afspraak kunt u bellen met het landelijke telefoonnummer 0800-1202.

Testlocaties Zaanstreek-Waterland

Woont en/of werkt u in de regio Zaanstreek-Waterland? Dan kunt u gebruik maken van de ‘coronatest drive in’ van de GGD in Zaandam en in Purmerend.

Zaandam: Ronde Tocht 11, 1507 CC in Zaandam.
Purmerend: Burgemeester Kooimanweg 14, 1442 BZ in Purmerend.

Vanaf maandag 7 december:

Westknollendam: Loodsweg 5, 1525 RH in Westknollendam (Wormerveer)
 
Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!