Alternatief sinterklaasfeest bij De Teddybeer (fotoserie)

KROMMENIE – De leidsters van kinderdagverblijf De Teddybeer in Krommenie hebben alles uit de kast gehaald voor een alternatief feest nu de goedheiligman niet op bezoek kan komen. Vanwege corona wordt het kinderfeest dit jaar anders gevierd dan de afgelopen jaren.

Het sinterklaasfeest overslaan?! Er was geen sinterklaasintocht, er is geen sinterklaashuis en de komst van Sint en Piet is al bijna 25 jaar een groot feest bij de kinderopvang aan de Wederikstraat. Het is anders dit jaar, maar het gaat door. Juist nu!

Stichting Odd Fellow Huis Krommenie maakt tijdelijk geen gebruik van hun locatie. Deze aan het kinderdagverblijf grenzende ruimte is door de medewerksters van De Teddybeer omgetoverd tot een heus pietenparcours. Twee weken lang kunnen kinderen hier in groepjes diverse spelletjes spelen.

Het pietenparcours bestaat uit meerdere onderdelen waaronder een stormbaan, het schoorsteenspel en een variant op blikgooien. Zo leren de kinderen hoe ze een echte Piet kunnen zijn. Daarnaast kunnen ze op Ozosnel rijden en het paard van Sinterklaas wortels voeren en verzorgen.

Komende week gaan de kinderen nog pepernoten bakken en een schoen knutselen die ze vervolgens ook mogen zetten. Zo weet het kinderdagverblijf met creatieve oplossingen de sinterklaassfeer te behouden en de kinderen toch een gezellig sinterklaasgevoel te geven.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Geplaatst

in

, , , ,

door

Tags: