Doe jij ook mee met Stoptober?

Wethouder Niels Bonenkamp gaf bij Tennisclub 't Twiske in Oostzaan het startschot voor Stoptober - Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK – Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Stoppen met roken kan lastig zijn. Maar het kan, zelfs als je heel veel of al heel lang rookt.

De afgelopen jaren hebben meer dan 300.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Samen stoppen vergroot de kans om het vol te houden met een factor vijf, aldus de organisatie. Ook zou de kans blijvend te stoppen met roken liefst vijf keer hoger liggen als je het 28 dagen volhoudt.

Het ‘geheim’ van Stoptober zit hem in de positieve aanpak en de ondersteuning, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Deelnemers ontvangen via de Stoptober-APP elke dag positieve berichten die ze aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat.

De actie, Stoptober, vindt dit jaar voor de zevende keer plaats en is een initiatief van KWF, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij Nederland.

Meld je nu aan op www.stoptober.nl. Veel succes!

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelEchtpaar Wim en Tiny Bank 65 jaar getrouwd! (fotoserie)
Volgend artikelFietser gewond bij aanrijding op Noorder IJ- en Zeedijk