Home Zaanstad Assendelft Architect en locatie nieuw zwembad De Slag bekend

Architect en locatie nieuw zwembad De Slag bekend

0
Architect en locatie nieuw zwembad De Slag bekend
Illustratie: VenhoevenCS

ZAANDAM – Maandagavond maakte wethouder Gerard Slegers bekend dat VenhoevenCS het nieuwe zwembad De Slag mag ontwerpen. De schetsen die zij aanleverden, sluiten het beste aan bij de voorwaarden die bij de aanbesteding door de gemeente Zaanstad zijn meegegeven. Ook is de locatie van het zwembad bekend gemaakt, het zwembad komt in het midden van sportpark Hoornseveld.

Wethouder Gerard Slegers: “Het architectenbureau heeft zich goed ingeleefd in de zwemmers. Een grote wens is om het zwembad de afmetingen te geven van een eredivisie bad om wedstrijden met publiek te kunnen organiseren. Het zwembad wordt daardoor ook een plek waar onze Zaanse talenten kunnen trainen en zich nog beter kunnen ontwikkelen. Deze wensen worden werkelijkheid.”

Het nieuwe zwembad wordt letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de sport. Het zwembad wordt ook de hoofdlocatie van Sportbedrijf Zaanstad. Zij zijn niet alleen de exploitant van de zwembaden in Zaanstad, maar onder andere ook verantwoordelijk voor Sportstimulering en verenigings-ondersteuning. Zo wordt het nieuwe zwembad tevens een plek waar mensen voor iedere vorm van sport en bewegen terecht kunnen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!