Home Zaanstad Assendelft Provincie onderzoekt landschap tussen A8 en A9

Provincie onderzoekt landschap tussen A8 en A9

0
Provincie onderzoekt landschap tussen A8 en A9
Foto: Google Maps

ASSENDELFT – De provincie Noord-Holland onderzoekt het landschap tussen Assendelft en Heemskerk. In dit gebied wil de provincie een verbindingsweg tussen de A8 en de A9 aanleggen. Om daarbij zorgvuldig om te gaan met het in dit gebied gelegen deel van het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam wordt een Landschapsplan opgesteld.

Het eerste deel van het Landschapsplan bestaat uit een analyse van de Stelling van Amsterdam en het landschap. De analyse laat zien hoe het landschap zich in de loop der tijd ontwikkeld heeft. En hoe de Stelling van Amsterdam strategisch in dit landschap werd ingepast, waarbij gebruik werd gemaakt van de hoogteverschillen in het landschap, de reeds aanwezige oude zeedijken en andere landschapselementen. Het rapport vormt de basis voor verder onderzoek naar herstel- en verbetermogelijkheden voor de Stelling van Amsterdam.

Zita Pels, gedeputeerde mobiliteit: “Bij de definitieve keuze voor de route van een nieuwe weg is het behoud van de werelderfgoedstatus van de Stelling van Amsterdam leidend. Dit analyserapport vormt de basis voor verder onderzoek en overleg met de omgeving.”

De provincie werkt samen met stuurgroeppartners Vervoerregio Amsterdam en gemeenten Zaanstad, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen aan de leefbaarheid en de bereikbaarheid van het gebied tussen IJmond, Alkmaar en Zaanstad.

Een nieuwe verbinding tussen de A8 en de A9 leidt onder andere tot een leefbaardere woonomgeving van Krommenie en Assendelft.

Bron: Provincie Noord-Holland

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!