Home Zaanstad Assendelft Kinderen ontbijten met de burgemeester (fotoserie)

Kinderen ontbijten met de burgemeester (fotoserie)

0
Kinderen ontbijten met de burgemeester (fotoserie)
Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Dinsdagochtend waren leerlingen van groep 8 van basisschool De Gouw uit Zaandam uitgenodigd, om samen met burgemeester Jan Hamming en wethouders, deel te nemen aan een gezamenlijk ontbijt. In het stadhuis schoven ze samen aan de ontbijttafel en maakten kennis met elkaar.

Het burgemeestersontbijt wordt voor de 17e keer georganiseerd en is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar is het thema “Neem de tijd voor je ontbijt”. Meer dan een half miljoen kinderen op 2.750 basisscholen krijgen deze week een gezond ontbijt en les over het belang van gezonde voeding.

Het college deed na het ontbijt namens de gemeente Zaanstad een donatie aan Het Vergeten Kind. Deze stichting maakt zich sterk voor kwetsbare kinderen die thuis problemen hebben, zodat ze een stem krijgen en volwaardig mee kunnen doen in onze maatschappij.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!