Feestelijke start bouw 144 nieuwe seniorenwoningen

ZAANDAM – Aan het Mahoniehout in is officieel gestart met de bouw van Burano, een complex van 144 levensloopbestendige appartementen met zorgvoorzieningen. Met een druk op de knop sloeg wethouder Songül Mutluer de eerste paal de grond in.

“In Zaanstad is grote behoefte aan passende woningen voor ouderen en het totaalpakket van Burano kunnen we hier heel goed gebruiken. De samenwerking van alle partijen levert een prachtige combinatie op van wonen en zorg, met een gemeenschappelijke huiskamer waar bewoners van Burano en mensen uit deze opkomende buurt elkaar kunnen ontmoeten,” zegt wethouder Songül Mutluer.

Burano komt op de plek van het voormalige gebouw van Post NL dat al langere tijd leeg stond. De 144 appartementen maken deel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling in het stationsgebied.

Door de verschillende groottes aan woningen zullen zowel gezinnen, senioren, starters als doorstromers een kans krijgen op de Zaanse woningmarkt. Het verbindend element tussen de verschillende bouwblokken is de groene en natuurvriendelijke gemeenschappelijke daktuin waardoor bewoners het gevoel hebben dat ze zowel in de stad wonen, als in het groen.

Bron: Gemeente Zaanstad

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

door

Tags: