Home Evenement ‘Spinningmarathon voor Raïka’ brengt 785 euro op!

‘Spinningmarathon voor Raïka’ brengt 785 euro op!

0
‘Spinningmarathon voor Raïka’ brengt 785 euro op!
Spinningmarathon voor Raïka brengt 785 euro op! V.l.n.r. Renée Vroom (NSGK), Sandra Zuidam en Raïka van Wijk - Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Zaterdagmiddag werd bij het Personal Fitness Center een spinningmarathon gehouden ten behoeve van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Initiatiefneemster Sandra Zuidam werd geïnspireerd door haar achternichtje Raïka van Wijk, zij lijd aan de kinderspierziekte SMA (Spinale Musculaire Atrofie of Spinale Spieratrofie). Een ziekte die de laatste tijd regelmatig in de publiciteit is geweest omdat er medicatie is, maar deze alleen aan kinderen tot 9,5 jaar wordt verstrekt; Raïka is 12 jaar oud.

38 deelnemers werkten zich zaterdag op 25 spinningfietsen een, twee en een enkeling zelfs drie uur achter elkaar in het zweet om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor NSGK. Deze stichting zet zich in voor alle gehandicapte kinderen in Nederland en helpt hen bijvoorbeeld met sporten, spelen en naar school gaan. De ‘Spinningmarathon voor Raïka’ bracht al 785 euro op voor het goede doel. De actie van Sandra Zuidam voor NSGK loopt nog twee weken door. Haar eerste streefbedrag was 350 euro, maar dat heeft zij nu omhoog bijgesteld naar 1.000 euro. De volledige opbrengst zal worden gebruikt in de omgeving van Zaandam. Er kan gedoneerd worden via de website van NSGK.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!