Home 112 Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7)

Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7)

0
Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7)
Geluk bij een ongeluk voor brandweerfan Bradley (7) - Foto: Pascal Fielmich

ASSENDELFT – Zondagmiddag werd de brandweer opgeroepen voor een melding “dier in nood” aan de Willem Sijpesteijnstraat. Ter plaatse bleek dat er zich twee vogels in de schoorsteen van een woning bevonden. In eerste instantie is er geprobeerd de dieren via de onderzijde te bevrijden. Toen dit niet direct mocht baten werd de hulp ingeroepen van de splinternieuwe ladderwagen van de brandweer. Deze is vrijdag in gebruik genomen en kon nu voor het eerst worden ingezet.

Voor de 7-jarige Bradley was het een geluk bij een ongeluk. De kleine fan van de brandweer mocht een kijkje nemen in de blusauto en hij kon ook nog vanonder zijn natgeregende brandweerhelm de inzet van de nieuwe ladderwagen van heel dichtbij bekijken.

Lees ook: Open dag brandweer Krommenie

Het nieuwe redvoertuig heeft een ladder met een ‘knik’, hiermee kan de brandweer vanaf nu nagenoeg overal bij komen. Daarnaast heeft het voertuig een warmtebeeldcamera en een gewone camera die op de korf geplaatst kan worden. Hiermee kan bijvoorbeeld een crisisteam live meekijken tijdens een incident. Bovendien kunnen patiënten nu in de korf worden afgehesen in plaats van er bovenop. Er zijn maar weinig autoladders waar dit ook mee kan.

Een van de vogels wist uiteindelijk weg te vliegen, de andere heeft de brandweer via de onderzijde weten te bevrijden en is overgedragen aan de dierenambulance en naar de vogelopvang in Krommenie gebracht.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!