Home 112 Toezicht op verkeersgevaarlijke locaties

Toezicht op verkeersgevaarlijke locaties

0
Toezicht op verkeersgevaarlijke locaties
Foto: Pascal Fielmich

WORMERVEER – De politie in Noord-Holland is van start gegaan met een verkeersproject onder de naam ‘Hotspot’. Doel is om extra toezicht te houden op plaatsen die erom bekend staan dat er veel ongelukken gebeuren. Afgelopen week werd gecontroleerd op de Wandelweg in Wormerveer.

Hoge snelheid en afleiding in het verkeer, bijvoorbeeld door niet handsfree bellen, zijn wel de grootste aanleidingen voor het ontstaan van ongevallen. Daarbij komt dan nog dat het ene weggedeelte onveiliger is dan het andere. Uit metingen komt naar voren dat op de Wandelweg regelmatig aanrijdingen gebeuren. Hierbij raken in zo’n 20% van de gevallen een of meerder betrokkenen gewond.

Afgelopen week werd er iedere dag een moment gecontroleerd, zowel opvallend als onopvallend. Dit leverde in ieder geval tien bekeuringen op voor het niet handsfree bellen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!